Hojt Brajan Ji završava mandat
Hojt Brajan Ji

Stejt department saopštio

Hojt Brajan Ji završava mandat

Hojt Brajan Ji završava mandat na položaju zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara za centralnu i južnu Evropu, koji obavlja od septembra 2013. godine, prenio je danas Glasu Amerike.

Televizija Al Džazira prethodno je objavila da je Hojt Ji podnio ostavku, a mediji su spekulisali i da bi mogao da preuzme dužnost ambasadora SAD u jednoj od država zapadnog Balkana.

"Kao što znate američke diplomate mijenjaju pozicije na svakih par godina, u okviru normalnog procesa raspodele zaduženja. Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Ji obavljao je tu dužnost više od četiri godine", naveo je portparol Stejt departmenta, uz napomenu da za sada nema saopštenja o njegovom narednom zaduženju.

U pisanoj izjavi, dostavljenoj Glasu Amerike, navodi se i da je Stejt department zahvalan Hojtu Jiu na "dugodišnjoj službi i posvećenosti položaju " i da mu želi dobro na narednom zaduženju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.