Uhapšen Vladimir Šaranović zbog ubistva advokata (Video)
Vladimir Šaranović

Uhapšen Vladimir Šaranović zbog ubistva advokata (Video)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su nedaleko od Zrenjanina Vladimira Šaranovića (1977), zbog postojanja osnova sumnje da je decembra 2015. godine počinio krivično djelo teškog ubistva nad advokatom Vladimirom Zrelecom.

Osumnjičeni je uhapšen po potjernici Višeg suda u Beogradu i biće sproveden u Centralni zatvor u Beogradu, saopštio je MUP Srbije, prenosi RTS.

Inače, supruga Vladimira Šaranovića Nataša i pomagač u skrivanju nakon ubistva, Nenad Milojković, u pritvoru su skoro dva mjeseca.

Protiv Vladimira Šaranovića u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu je u toku istraga za krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu i on će u roku od 48 sati biti priveden na saslušanje.

Njemu je još 17. novembra Viši sud u Beogradu odredio pritvor, kada je izdao i naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za njim po kojoj je danas uhapšen.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Vladimira Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića koji je zimus ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Nataša Šaranović i Milojković uhapšeni su 14. novembra 2017. godine u akciji policije koja je sprovedena tog dana na Kanarevom brdu u okviru potrage za Šaranovićem.

Ona se tereti za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a Milojković za pomoć učiniocu posle izvršenja krvičnog krivičnog djela.

Njima je 14. decembra pritvor produžen za još 30 dana.

Policija je saopštila da je Nataša Šaranović uhapšena u stanu na Kanarevom brdu, u kome je neprijavljeno boravila sa svojim suprugom, i da je u stanu pronašla oko pola kilograma marihuane.

 

Šaranović je rođak pokojne braće Branislava (66) i Slobodana (79) Šaranovića, koji su decenijama važili za nekrunisane kraljeve kocke na Balkanu.

Nakon što je Branislav ubijen 2009. u Beogradu, Slobodan je ponudio sumu od milion eura za onoga ko otkrije nalogodavca. On je organizovao 2013. ubistvo Nikole Bojovića kako bi se osvetio Luki Bojoviću, za kojeg se navodilo da stoji iza ubistva Branislava.

Slobodan Šaranović ubijen je iz kola u pokretu u Budvi 11. marta prošle godine.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.