Visoka temperatura dovela do uginuća stotina šišmiša

U Australiji

Visoka temperatura dovela do uginuća stotina šišmiša

Temperature koje su se ovih dana kretale i do 45 stepeni Celzijusa dovele su do uginuća stotina šišmiša u australijskom Sidneju.

U Sidneju je prije dva dana živa na termometru dostigla 47,3 stepena Celzijusovih, čime je taj dan u tom regionu bio najtopliji od 1939. godine.

Lokalna medijska kuća Camden Advertiser objavila je da je u nedjelju zabilježen 45,1 stepen što je dovelo do uginuća više od 500 šišmiša. 

Kate Rajan, direktorica Ureda za zaštitu šišmiša Flying Fox Campbelltown, izjavila je da su šišmiši, zbog visoke temperature, imali opekotine. 

Iz službe za informisanje, spašavanje i obrazovanje divljih životinja u New South Walesu saopćeno je da su volonteri bili na terenu i davali vodu šišmišima. Na ovaj način spasili su više od 100. Međutim, stotine koje su bile zalijepljene za drveće, nisu preživjele. 

Australci su u septembru 2017. godine upozoreni na opasnost od visokih temperatura i požara u ovoj ljetnoj sezoni nakon jedne od najsušnijih zima otkako postoje službena mjerenja na tom području.

Tokom vikenda je zabilježen i najtopliji dan u posljednjih 79 godina. 

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.