Marković osudio izjavu Amfilohija: Pokušava da oživi retrogradna vremena
Foto: Gov.me

Reagovanje Vlade CG

Marković osudio izjavu Amfilohija: Pokušava da oživi retrogradna vremena

Vlada Crne Gore i njen premijer Duško Marković iskazuju neslaganje sa rječnikom i pristupom koji je sa adrese crkvenog velikodostojnika saopšten kao uvredljiv prema predsjednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić. Tim prije što takva ocjena dolazi iz Crne Gore, koja ne prihvata jezik diskriminacije, po bilo kojem osnovu, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Povodom izjava srpskih zvaničnika da se bavi vradžbinama mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da su vradžbine kada se za premijerku postavi Ana Brnabić.

"Ako je Vučić prvi put u istoriji srpskog naroda postavio jednu takvu osobu za premijera da navodno bude ugled srpskih majki i sestara, to su vradžbine, a ne ono što govori mitropolit i što je govorio još od 1981. godine, kada je upućen prvi apel, kada je spaljena Pećka patrijaršija", kazao je za Dan mitropolit Amfilohije.

Iz Vlade Crne Gore ističu da imaju odličnu saradnju sa Vladom Republike Srbije i premijerkom lično, na svim konkretnim i važnim pitanjima od interesa za građane naše dvije zemlje, kao i za cio Region.

"Vjerujemo da i ogromna većina naših građana okreće leđa retrogradnim vremenima, koja se ovakvim izjavama pokušavaju oživjeti, kao i svima onima koji i dalje žive u njima", poručuju iz Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.