Provalnici zadavili starca i ukrali 20.000 eura
Foto: Novosti

Policija traga za njima

Provalnici zadavili starca i ukrali 20.000 eura

Policija i dalje traga za osobama osumnjičenim da su prije desetak dana, u porodičnoj kući u Ulici nova u Hrtkovcima kod Rume, ubile Lazu Romčevića (70) i odnijele oko 20.000 eura.

Nepoznati provalnici su prvo vezali starca i njegovu ženu Savu, koja je nekako uspjela da se odveže, pobjegne i pozove policiju.

Iako su pripadnici Policijske uprave brzo stigli, razbojnici su uspjeli da pobjegnu sa većom sumom novca.

Laza je pronađen mrtav, a pretpostavlja se da je ugušen.

Zločin koji je potresao ovo sremsko selo u večernjim satima dan pred doček Nove godine, još nije smirio strasti kod mještana. I dalje se ne zna ko je upao u kuću mirnih i poštenih ljudi, koji su se ratnih devedesetih skućili u ovom selu.

"Sava ima inostranu penziju, jer je radila negdje preko, mislim u Njemačkoj. Zajedničke djece nijesu imali, živjeli su sami i sigurno da su štedjeli novac. Sjećam se kad su došli iz Osijeka, i ovde kupili kuću, tada su počeli život iz početka", priča jedna od komšinica ove porodice.

Hrtkovčani kažu da su Savu, poslije ovog zločina odveli negdje u Rumu, a kuća u kojoj su živjeli sada je prazna.

"Nju su negdje smjestili, da li u Gerontološki centar ili kod neke rodbine ne znamo. Čuli smo da se ona neće više vraćati da živi u toj kući, već će je prodati", rekla je Dragica, komšinica Romčevića.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.