Likvidacija
Davorin Baltić, foto; Novosti

Likvidacija "kavčanina": Policajka nije pritvorena, zabranjeno joj da komunicira sa svjedocima

Policijska službenica Marija N., koja je bila u kolima sa Davorinom Baltićem (41) kada je on ubijen na Vračaru u noći između 1. i 2. januara, saslušana je u nedjelju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ona se tereti za nedozvoljeno držanje oružja, a iako je tužilac tražio da joj se odredi pritvor, Viši sud nije to prihvatio. Mariji N. je zabranjeno da komunicira sa svjedocima.

Baltić je izrešetan sa oko 60 metaka 1. januara pred ponoć u ulici Internacionalnih brigada. Marija N. se spasla tako što je navodno otvorila vrata suvozača i bacila se na asfalt. Ona je te večeri bila u uniformi i, navodno, kako je ispričala neposredno posle ubistva, krenula je do Baltićeve kuće, kako bi svojoj kumi, supruzi žrtve, čestitala praznike. Ova pripadnica MUP je, kako se sumnja, posle ubistva, bacila "glok" u kontejner, za koji se prema prvim informacijama, sumnjalo da je pripadao žrtvi.

- Ona je u nedjelju privedena, iznela je odbranu i tužilaštvo je predložilo da joj se odredi pritvor - potvrdili su za "Novosti" u VJT.

Viši sud joj nije odredio pritvor, ali joj je izrekao mjeru zabrane komunikacije sa svjedocima, među kojima su, kako nezvanično saznaju Novosti, i članovi porodice žrtve. Marija N, koja radi u Policijskoj stanici na Vračaru je, u međuvremenu, suspendovana, i u toku je disciplinski postupak protiv nje. Navedeno je da će odgovarati i za ometanje pravde, ali je tužilaštvo navodno, zbog nedostatka dokaza, odbacilo to krivično djelo.

Pretpostavlja se da "glok" nije pripadao Baltiću, već Mariji, odnosno da ga je ona, pored službenog "CZ", nosila kao zaštitu i da ga je iz tog razloga bacila.

Nikšićanin Davorin Baltić, koji se dovodi u vezu sa crnogorskim "kavačkim klanom", ubijen je u noći između 1. i 2. januara, u "sačekuši" na Vračaru. Dok je svojim "golfom 7" ulazio u garažu, dvojica napadača su ga izrešetala najvjerovatnije koristeći prigušivače. Oni su zatim sjeli u automobil i dodali gas. Međutim, nekoliko sati kasnije njihovo vozilo marke "tojota", bez registarskih oznaka, pronađeno je zapaljeno, u Ulici braće Srnić, kod broja 53. U njemu je pronađeno i oružje koje je najvjerovatnije korišćeno u likvidaciji. 

Kako su "Novosti" nezvanično saznale, završena su neka od veštačenja pištolja koji je Marija bacila. Navodno, utvrđeno je da oružje nije korišćeno u likvidacijama, niti drugim krivičnim djelima.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.