Posjeta Haradinaja SAD-u otkazana zbog vize
Ramuš Haradinaj

Posjeta Haradinaja SAD-u otkazana zbog vize

Posjeta premijera Kosova Ramuša Haradinaja Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) je otkazana jer mu nije izdata viza, izjavio je danas jedan zvaničnik iz Nacionalne garde u Ajovi za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Portparol Garde Ajove Greg Hepgud (Hapgood) rekao je za RSE da je obrzaloženje da posjeta ne može da se realizuje i da nijesu mogli da dobiju više informacija.

Haradinaj je 11. januara trebalo da prisustvuje događaju u organizaciji komandanta nacionalne garde u Ajovi Timotija Ora (Timothyja Orra), prenosi RSE.

"Premijera Haradinaja je pozvao general Or na ovaj događaj, ali mi žalimo što nije mogao da dobije vizu i bude sa nama", rekao je Hepgud i dodao da će umjesto njega događaju prisustvovati zamjenik premijera Kosova Bedžet Pacoli.

Haljilj Matoši iz kabineta kosovskog premijera rekao je za Radio Slobodna Evropa da još nije potvrđeno da je Haradinaju uskraćena američka viza.

Haradinaj je u nedjelju rekao da čeka na američku vizu, prenosi RSE.

Radio Slobodna Evropa navodi da se to dešava nakon što je međunarodna zajednica predvođena SAD iskazala oštro protivljenje namjerama vlasti u Prištini da ukinu tek uspostavljeni Sud za ratne zločine na Kosovu.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.