Spasili povrijeđenog planinara u Baru
Foto: Barinfo

Služba zaštite sa Lisinja

Spasili povrijeđenog planinara u Baru

Tročlana ekipa barske Službe zaštite danas je sa planine Lisinje evakuisala povrijeđenog i izgubljenog planinara-amatera Damira Seidovića (1987) iz Starog Bara.

"Dobili smo dojavu od njegove porodice oko 14 sati da je mladić iz Starog Bara promašio planinarsku stazu, okliznuo se, pao niz padinu i povrijedio, a uz to je bio i dezorijentisan jer se nalazio na nepoznatom predjelu. Javljeno nam je da je krenuo iz Lunja i kako bi trebalo da je negdje iznad Dapčevića. Prava sreća je bila što mu je mobilni telefon bio u funkciji, pa nam je objašnjavao šta vidi ispred sebe, opisujući dalekovode, usjeke, stijene i slično. Na samom terenu najveću moguću pomoć imali smo od dječaka i djevojčice iz familije Dapčević, koji su nam pokazali staze i vodili kroz predio sve do dijela gdje je mladić mogao biti“, kaže za Bar Info Bojan Rukavina, jedan od pripadnika Službe zaštite koji je danas učestvovao u akciji na terenu.

On ističe kako je, srećom, mladić bez većih povreda te da ima samo problem sa skočnim zglobom, zbog čega nije mogao da se kreće nakon pada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.