U duelu za 1.mjesto: Budućnost trojkama srušila Zvezdu 92:86
Foto: KK Budućnost Voli

Neizvjesno do kraja

U duelu za 1.mjesto: Budućnost trojkama srušila Zvezdu 92:86

Košarkaši Budućnost Volija savladali su večeras u Podgorici Crvenu zvezdu sa 92:86 (22:27, 25:15, 26:25, 19:19), u duelu za prvo mjesto na tabeli ABA lige.

Duel dva najbolja tima regionalne lige opravdao je epitet derbija.

U punoj "Morači" je večeras viđena sjajna košarka i velika borba iz koje su kao pobjednici košarkaši Budućnosti. "Plavi" su se večerašnjim trijumfom ponovo osamili na vrhu tabele sa 13 pobjeda, jednom više od večerašnjeg rivala i Cedevite.

Utakmica je bila neizvjesna čitavih 40 minuta, a odlučena je u posljednjem minutu.

Budućnost je vodila sa samo dva poena razlike na 30 sekundi do kraja meča, kada je Nikola Ivanović pogiodio nakon solo prodora za plus 4 (90:86). Zvezda nije iskoristila naredni napda, Dejan Davidovac je promašio šut za dva poena i time je pitanje pobjednika bilo riješeno. Nemanja Gordić je potom samo potvrdio pobjedu domaćina poenima sa linije slobodnih bacanja, za konačnih 92:86.

Najefikasniji u podgoričkom timu bio je Nikola Ivanović sa 18 poena, Kajl Gibson ubacio je 17, dok je Kajl Lendri meč završio sa 15 poena. Dvocifen je bio i Danilo Nikoić sa 13 koševa.

U ekipi Crvene zvezde najbolji je bio Tejlor Ročesti sa 19 poena.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.