Vratio se Kačavenda, u besjedi poručio da ljubavi nema bez čistog srca
Kačavenda, foto:Screenshot

Vratio se Kačavenda, u besjedi poručio da ljubavi nema bez čistog srca

Posle godina provedenih u ilegali zbog otpužbi za pedofiliju, blud i nemoral u Srpskoj pravoslavnoj crkvi penzionisani vladika Vasilije Kačavenda, vratio se na "velika vrata".

On je u jednoj crkvi u Republici Srpskoj održao božićnu besjedu, rekavši:

“Mira nema bez Božje pomoći, ljubavi nema bez čistog srca, plemenitosti bez dobrih namjera, pravoga života bez hrišćanskog i života bez držanja deset Božjih zapovijesti. Nema, i onaj koji se ne pridržava, ne može se nazvati sinom Božjim”, piše "Teleprompter" .

Pitanje je samo kojih se Božjih zapovijesti držao Kačavenda kada je seksualno zlostavljao maloljetne dječake.

Kačavenda, inače, slovi za jednog od najbogatijih “penzionisanih” vladika Srpske pravoslavne crkve.

Na povratak Vasilija Kačavende, reagovala je i novinarka Tatjana Vojtehovski, koja se porukom obratila na društvenoj mreži Tviter.

"Toliko sam neprijatnosti, napada, vrijeđanja, prijetnji doživjela zbog Kačavende, da, uz svu naviku na takav život, to stvarno nije lako. 
I nije ovo ni žaljenje ni šta slično.Samo mi je neshvatljivo da to što taj čovek služi danas na Božić, prolazi u ovom narodu.Sve smo zaslužili. - napisala je Vojtehovski na Tviteru.

Pogledajte snimak kako "ranih radova" Vasilija Kačavende.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.