Podgorica: U požaru izgorio stan šestočlane porodice
Foto: Vijesti/Luka Zeković

Ostali bez krova nad glavom

Podgorica: U požaru izgorio stan šestočlane porodice

Šestočlana porodica Ćetković ostala je jutros bez krova nad glavom, nakon što im je u požaru potpuno uništen stan.

Požar je izbio u centru grada, u stanu u Ulici Kralja Nikole, preko puta Sahat kule.

U ranim jutarnjim časovima Dalibor Ćetković, otac četvoro maloljetne djece, osjetio je dim u spavaćoj sobi.

"Kako imam problema sa astmom prvi sam osjetio dim i pošao da vidim šta se dešava“, rekao je Dalibor.

Međutim, kada je otvorio vrata dnevne sobe požar se još više razbuktao, a njega je pritisak odbacio nazad.

"Vijestima“ je kazao da je odmah nakon toga otišao da probudi suprugu i djecu. Zbog velikog požara i dima nije bilo moguće izaći na ulazna vrata stana, te je supruga Dejana djecu od godinu i po i tri godine samo izvukla iz kreveta i oni su u pidžamama, bez ičega, izašli na terasu koja je povezana sa susjednim stanom.

Vatrogasce su odmah pozvali, ali i nakon intervencije, šteta u jednosobnom stanu je potpuna.

"Dojavu da se vidi dim iz stana dobili smo od prolaznika u 6 sati i 7 minuta. Prvo je upućeno  jedno vozilo sa tri vatrogasca jer smo mislili da se dimnjak zapalio. Kada su pretražili zgradu i uočili da je požar u stanu, odmah su pozvali pomoć. Na lice mjesta su upućena tri vozila sa osam vatrogasaca. Dolaskom na lice mjesta zatečen je požar u poodmakloj fazi koji je zahvatio kuhinju i dnevni boravak. Požar je lokalizovan u 6.37 časova", kazao je komandir Službe zaštite Andrija Čađenović.

U  požaru je nastala veća šteta na dvije prostorije, a ostatak stana stradao je od dima i gareži. 

Trenutno su Ćetkovići smješteni kod rodbine, a o materijalnom još ne mogu da razmišljaju. Kako stan nije bio osiguran, ovoj porodici pomoć bi mnogo značila. Bez krova nad glavom i bez spašenih stvari, sa jednim zaposlenim članom porodice, neće biti jednostavno izdržavati porodicu.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.