Pejanović Đurišić kanditat DPS-a za predsjednika, nije vrijema za Đukanovića
Pejanović Đurišić

Ocjna analitičara Dušan Janjić

Pejanović Đurišić kanditat DPS-a za predsjednika, nije vrijema za Đukanovića

Kandidat DPS-a za predsjednika mogla bi biti Milica Pejanović Đurišić, ocijenio za Radio Crne Gore analitičar Dušan Janjić.

Mila Đukanovića na poziciji predsjednika vidi 2023, zbog završnice pregovora i ulaska Crne Gore u Evropsku uniju. Uvjeren je da opozicija neće imati zajedničkog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

Bliži se krajnji rok - 20. januar da predsjednik Skupštine raspiše predsjedničke izbore. Ko će u trku za predsjednika još se ne zna, ni u vlasti, ni u opoziciji. DPS čeka da kandidata odrede opozicione partije.

Analitičar Dušan Janjić ocijenio da Milo Đukanović ne bi trebalo da bude kandidat DPS-a za predsjednika.

“Ne verujem da DPS nešto čeka. Veliki nikada ne čekaju. Pogotovo, da su DPS i Đukanović čekali, ne bi ovoliko dočekali. Ja lično mislim da sada nije vrijeme za Đukanovića”, prokomentarisao je Janjić.

On smatra da je u Crnoj Gori sazrelo vrijeme da kandidat za predsjednika bude žena i to ona koja je sposobna, kako kaže, za velike poslove, ličnost koja ima povjerenje i može da stabilizuje DPS.

“Lično se nadam da će Milica Pejanović Đurišić odlučiti da bude kandidatkinja DPS-a na predsjedničkim izborima”, rekao je Janjić.

janjic

Janjić: Vrijeme da kandidat za predsjednika bude žena

Za pet godina, nakon ovih izbora na novim kao kandidata vidi Đukanovića, jer, kako ističe, u njemu vidi ličnost sposobnu da uvede Crnu Goru u Evropsku uniju.

“Njegovo vrijeme za predsjednika je 2023. godina. Tada na čelu države treba da bude ličnost koja ima profil, tako da kažem, različit od dosadašnjeg predsjednika. Mora biti proaktivan u komunikaciji sa međunarodnom zajednicom, imati odličnu saradnju sa Vladom, što nije lako, ako se imaju u vidu sadašnje tenzije između vlasti i opozicije. Takođe, da bude prihvaćen u EU. Kada se završi ovaj mandat imate dvije godine, 2023. i 2024. kada se zemlje EU izjašnjavaju o ulasku Crne Gore u Uniju”, naveo je Janjić.

Uvjeren je i da opozicija neće imati zajedničkog kandidata za predsjednika.

“Neće sigurno imati zajedničkog kandidata, jer nema razloga da neke nove stranke poput Demokrata žrtvuju svoju budućnost, svog novog mladog lidera da se sa bilo kime udružuje. Oni će da odmjere kakva im je prolaznost kod birača”, rekao je Janjić.

Ko će biti u trci za predsjednika znaće se, vjerovatno uskoro, jer krajnji rok za održavanje predsjedničkih izbora je 20. april.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.