Selaković: Amfilohije živom Vučiću dvaput održao opelo, bavi se vradžbinama
Selaković

"Neće mu se predsjednik Srbije dodvoravati"

Selaković: Amfilohije živom Vučiću dvaput održao opelo, bavi se vradžbinama

Komentarišući navode mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je izrazio bojazan da politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića "vodi izdaji Kosova i Metohije", generalni sekretar predsjednika Republike Nikola Selaković kaže da je riječ o čovjeku "koji je živom Vučiću dvaput održao opelo".

Mitropolit crnogorski-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izrazio je bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi "izdaji Srbije i Kosova".

"S Vučićem nisam imao nikakav sukob. On je prvi predsjednik Srbije koji je bio na Saboru.… Sada se bojim da njegova politika vodi izdaji Srbije i Kosova i da se zato promijenio", kazao je Amfilohije u intervjuu hercegnovskoj televiziji TV Novi.

"Šta da očekujete. Nije osudio Vučića na osnovu nečega što je on učinio, on se bavi vradžbinama. Govorio je o neizvjesnim stvarima," rekao je Selaković za RTS i naveo da to nije duh srpskog pravoslavlja.

"Kao što nije želio da se dodvorava ni beogradskoj čaršiji, ni onima koji su svojim lopovlucima Beograd uvalili u dugove i ojadili ga, na isti takav način predsjednik nije htio svojevremeno da se dodvorava ni Amfilohiju Radoviću", ističe Selaković. 

Dodaje da postoji istorija, od Slobodan Miloševića, preko Mila Đukanovića i "Amfilohijeve politike zatezanja i postepenog popuštanja, i posle toga sve manjeg broja Srba i u Crnoj Gori" a s druge strane je politika Aleksandra Vučića koja dovodi do povećanja broja Srba na KiM. 

Istakao je da Vučić neće nastaviti politiku "dodvoravanja Amfilohiju Radoviću, Grigoriju, i sličnima".

"Nadam se da će nastaviti politiku koja je dala doprinos i pomoć države izgradnji Hrama Svetog Save", rekao je Selaković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.