Obustavljen saobraćaj na pruzi Beograd - Bar, pronađena ručna bomba
ilustracija

Kod mosta Ljupča

Obustavljen saobraćaj na pruzi Beograd - Bar, pronađena ručna bomba

Pored pruge Beograd-Bar, nedaleko od Prijepolja, u popodnevnim satima pronađena je odbačena ručna bomba.

Bezbijednost građana nije ugrožena.

Pretpostavlja se da se bomba od ranije nalazila pored šina, rečeno je agenciji Tanjug u MUP-u.

Nakon informacija o bombi, na pruzi je obustavljen saobraćaj koji bi trebalo da bude normalizovan nakon uviđaja i uklanjanja bombe.

"Željeznice Srbije" su saopštile da je saobraćaj na dionici između Bistrice i Prijepolja u prekidu od 15:38 sati. Navedeno je da je čuvar pruge kompanije "Infrastruktura željeznice Srbije" prilikom obilaska terena u mjestu Zalug između šina uočio ručnu bombu M-75.

Dodaje se da je putnički voz broj 431, koji je iz Bistrice saobraćao ka Prijepolju, sa oko 45 putnika, odmah zaustavljen, a zatim vraćen u Željezničku stanicu Bistrica, te da je "Srbija Voz" organizovao prevoz putnika iz voza autobusima iz Bistrice do Bijelog Polja.

Ranije su se pojavile informacije da je bomba bila vezana žicom za prugu, a MUP Srbije navodi da to nije tačno.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.