Šehović: Ministarstvo će sanirati štetu od zemljotresa u školama
Šehovć boravio danas u Plavu i Gusinju

Boravio danas u Plavu i Gusinju

Šehović: Ministarstvo će sanirati štetu od zemljotresa u školama

Ministastvo prosvjete spremno je da sanira i najmanja oštećenja na objektima nakon zemljotresa, kako bi se nastava odvijala u sigurnom i prijatnom ambijentu, saopštio je ministar Damir Šehović tokom boravka u Plavu i Gusinju.

Ministar je boravio danas u Plavu i Gusinju kako bi se susreo sa direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova iz ove dvije opštine i razgovarao o šteti pričinjenoj nedavnim zemljotresom. Sastancima je prisustvovao i sekretar ministarstva Omer Mehmedović.

"U toku sastanaka ministar Šehović iskazao je spremnost Ministastva prosvjete da sanira i najmanja oštećenja na objektima, kako bi se nastava odvijala u sigurnom i prijatnom ambijentu", poručili su iz Ministarstva prosvjete.

Šehović je ponovio da je Vlada spremna da pomogne svima kojima je pomoć potrebna, ali i istakao da će ove godine u ove dvije opštine biti uloženo više od pola miliona eura u obrazovne ustanove. On je dodao da će investicije biti usmjerene prije svega u izgradnju sportskih terena u OŠ “Hajro Šahmanović” u Plavu i OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju, izgradnju područne ustanove u Vojnom Selu u Plavu, te rekonstrukciju bravarije u vrtiću u Plavu.

U toku susreta bilo je riječi o detaljima u vezi sa pričinjenom štetom, kao i rokovima u kojima je planirano da se ista sanira. Sastanci su iskorišćeni i za razgovore o funkcionisanju škola u svim segmentima, te načinima daljeg unapređenja.

Ponovljeno je i da je budžet za investicije Ministarstva u ovoj godini za oko 20 procenata veći u odnosu na prethodnu, te da će on biti aktivno usmjeravan na rekonstrukcije školskih objekata, sa akcentom na Sjever.

"Naša je obaveza da se, kad škole imaju problem koji ne mogu riješiti na primarnom nivou, uključimo u njihovo rješavanje, posebno u situacijama poput ove, koja zahtijeva momentalno djelovanje kako bi djeca boravila u bezbjednom ambijentu", zaključio je Šehović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.