Potraga za Nikšićaninom: Pretukao sugrađanina, oteo auto i lanac?
Ilustracija

Sinovi uhapšeni, otac u bjekstvu

Potraga za Nikšićaninom: Pretukao sugrađanina, oteo auto i lanac?

Nikšićka policija uhapsila je sugrađane N.R. (22) i I.R. (20), dok intenzivno tragaju za njihovim ocem P.R. (49), jer je, kako se sumnja, pretukao B.D. (44) i oteo mu automobil "Audi A6" i lanac, saopštila je Uprava policije.

Kako navode, policija je 31. decembra prošle godine oko 15 sati, uhapsila N.R. (22) i I.R. (20) na putnom pravcu Nikšić – Vilusi, dok su pokušavali da se udalje iz mjesta Kuside u Nikšiću.

Oni su, kako se sumnja, počinili krivično djelo razbojništvo u saizvršilaštvu sa ocem P.R. (49), koji je bezbjednosno interesantno lice.

Na magistralnom putu Nikšić – Plužine, 30. decembra prošle godine, oko 15 sati i 30 minuta,  presreli su sa dva automobila i zaustavili B.D. (44) koji je upravljao vozilom "Audi A6" nikšićkih registarskih oznaka.

"Drvenom palicom više puta su udarili B.D. u glavu", ističu u saopštenju.

N.R. je tom prilikom, kako se sumnja, ispalio u vazduh više hitaca iz pištolja, nakon čega su ukrali vozilo i lanac sa priveskom koji je oštećeni nosio. Oni su se nakon toga dali u bjekstvo.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivočnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo u saizvršilaštvu, dok se licu N.R. stavlja na teret i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. I.R. i N.R. su, nakon saslušanja kod državnog tužioca, sprovedeni u prostorije ZiKS–a radi izdržavanja kazne zatvora koja im je izrečena zbog prethodno počinjenih krivičnih djela", navode u saopštenju.

Nikšićka policija, kako navode, nastavlja sa preduzimanjem intenzivnih mjera i radnji na pronalasku i hapšenju P.R.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.