Ministri u opštinama pogođenim zemljotresom: Što prije otkloniti posljedice
Nuhodžić: Što prije napraviti procjenu štete

Situacija se vraća u normalu

Ministri u opštinama pogođenim zemljotresom: Što prije otkloniti posljedice

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović boravili su danas u radnoj posjeti opštinama u Sjevernom regionu koje su pogođene zemljotresom.

 Na sastancima sa rukovodstvom opština Berane, Andrijevica, Gusinje, kao i Plav, gdje se ministrima Nuhodžiću i Raduloviću pridružio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, zajednički je konstatovano da je zemljotres pričinio materijalnu štetu, ali da za posljedicu nije imao ljudske žrtve ni povrijeđene. 

U ovom trenutku, kako je dogovoreno, od naročitog je značaja da opštinske komisije u što kraćem roku naprave procjenu nastale štete, i da se u skladu sa tim, u koordinaciji sa Vladinom Komisijom za procjenu šteta nastalih od elementarnih nepogoda, definišu najurgentniji slučajevi, kako bi Vlada najhitnije reagovala, poručio je ministar Nuhodžić. 

GetImage1
Sagovornici su se složili da je neophodno da sve nadležne službe i institucije intenziviraju svoje aktivnosti, sa zadatkom da se što prije otklone posljedice koje je izazvao zemljotres. 

"To je zadatak svih nas, iz opštinski i državnih službi", kazao je Nuhodžić.

Situacija u Plavu danas se vratila u normalu, iako je i tokom noći bilo manjih potresa, rekao je u izjavi za portal Antena M predsjednik te Opštine Orhan Šahmanović.

GetImage

Kaže da je u ovom momentu nezahvalno procjenjivati koliko novca će morati da izdvoje. Zasad ima oko 700 zahtjeva za pomoć.

"Popisujemo štetu, idemo od kuće do kuće, ima i nerealnih zahtjeva, pa ja još ne mogu precizno reći kolika je šteta", rekao je Šahmanović.

Kako je dodao, Opština će vrlo brzo pomoći porodicama koje su morale da isele iz svojih kuća, a njih je sedam.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.