Sumatra: Žena preminula nakon napada tigra
Izvor:The Jakarta post

Sumatra: Žena preminula nakon napada tigra

Jedna žena preminula je nakon napada tigra na Sumatri, na zapadu Indonezije.

Lokalna policija navodi da je 33-godišnja žena radila na farmi na području Indragiri Hilira kada je sumatranski tigar napao.

Tri radnika, među kojima je bila i žrtva, popeli su se na stablo pokušavajući pobjeći od životinje. Međutim, tigar je došao do žene u ugrizao je za nogu, usled čega je pala sa drveta. Kako piše  Džakarta post, žena se borila sa tigrom dok je nije ugrizao za vrat. Dvojica radnika su na drvetu provela dva sata dok ije naišao kamion koji je prevozio radnika. Slučaj su prijavili policiji a tijelo nesrećne žene je pronađeno u šumi.

Dva radnika su satima 

U Indoneziji živi oko 400 sumatranskih tigrova. Taj broj je 1970. iznosio oko 1.000.

Lov i uništavanje šumskih površina dovode do nestajanja ove vrste tigra.

Sumatranski tigar je najmanji od svih tigrova. Mužjaci su u prosjeku dugi oko 2,43 metra, te teški 120 kilograma. Ženke su u prosjeku duge 2,13 metara i teške oko 90 kilograma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.