Šćekić: Ako ne bude dogovora, SNP će imati kandidata na predsjedničkim izborima
Dragoslav Šćekić, foto: Kodex

Ipak vjeruje u veliku šansu koju opozicija ima sa jednim predstavnikom

Šćekić: Ako ne bude dogovora, SNP će imati kandidata na predsjedničkim izborima

Socijalistička narodna partija (SNP) će, ukoliko ne dođe do unutaropozicionog dogovora, na predsjedničkim izborima imati svog kandidata, kazao je potpredsjednik te stranke Dragoslav Šćekić, dodajući da ipak vjeruje u razum i veliku šansu koju opozicija ima sa jednim predstavnikom.

Šćekić je agenciji Mina kazao da je stav SNP-a po tom pitanju jasan, prenosi RTCG.

"Jedinstveni opozicioni kandidat imao bi ogromne šanse da pobijedi i pokrene neophodan lanac promjena i, ukoliko se postigne opozicioni konsenzus, spremni smo da podržimo tog kandidata", kazao je Šćekić.

Sa druge strane, kako je naveo, već figuriraju pojedina imena ispred određenih političkih partija. 

"Biću jasan i konkretan - ukoliko se ne napravi unutaropozicioni dogovor, SNP će imati svog predsjedničkog kandidata. Ipak, vjerujemo u razum i veliku šansu koju nam pruža nastup sa samo jednim predstavnikom", istakao je Šćekić.

Na pitanje da li je SNP razmatrao kako će nastupiti na lokalnim izborima naredne godine, on je odgovorio da je ogroman značaj i politički ulog na tim izborima, i da od toga umnogome zavisi i dalji put Crne Gore. 

U SNP-u su, kako je naveo, svjesni i činjenice da su sve oči uprte u Podgoricu. Poručio je "da je SNP otvoren i spreman za svaku vrstu dogovora, i da će strpljivo razmotriti sve modele nastupa. 

"Svi koji žele drugačiju Podgoricu, imaju iskrenog partnera u našoj partiji. Kad kažem drugačiju, mislim na to da je sazrelo vrijeme da odu u političku opoziciju oni koji su neodgovorno, nerazvojno i na štetu građana Podgorice vodili ovaj grad", istakao je Šćekić. 

On je kazao da je SNP spreman na dogovor ali se, kako je naveo, ne dovodi u pitanje ni samostalan nastup ukoliko njihov odbor tako odluči, i ukoliko izostane eventualni dogovor. 

Komentarišući to što se takozvana građanska opozicija nije sastajala od novembra, on je rekao da je svakako dobro to što su se sastajali sa jednim jasnim ciljem - naći najbolji model kako da se smijeni režim Mila Đukanovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.