Istraga o likvidaciji u BG: Policajka koja je bila sa Baltićem ne može da prepozna ubice
Davorin Baltić / Zgrada ispred koje je ubijen / Foto Ž. Knežević

Bili maskirani kačketima i kapuljačama

Istraga o likvidaciji u BG: Policajka koja je bila sa Baltićem ne može da prepozna ubice

Policijski službenik Marija N., koja je bila u kolima sa Davorinom Baltićem (41), kada je brutalno ubijen 1. januara pred ponoć u centru Beograda, spasla se tako što je otvorila suvozačka vrata i bacila se na asfalt.

Ona, kako saznaju "Novosti", nije policiji bila od koristi prilikom pravljenja foto-robota ubica, jer su zločinci bili maskirani kačketima i kapuljačama.

U toku je pronalaženje i ispitivanje svjedoka i očevidaca, ali gotovo niko "ništa nije čuo ni vidio". Prvog dana nove godine mnogi su nastavili sa bacanjem petardi i ispaljivanjem raketa, pa su stanari zgrade, ispred koje se dogodio zločin, kao i iz okolnih objekata, "čudne zvuke" pripisali novogodišnjem slavlju.

- Na osnovu prvih nalaza, vjerujemo da su imali prigušivače - kaže izvor "Novosti". - U prilog tome ide i nalaz vještaka oko oružja pronađenog na zadnjem sjedištu "tojote" koja je zapaljena na Voždovcu. Ovim vozilom su ubice pobjegle sa mjesta događaja. Automat i pištolj, koji je bio na prednjem sedištu, sada su na balističkom vještačenju. Već prvi rezultati pokazali su da je Baltić ubijen iz ta dva oružja. Tek se utvrđuje da li su automat i pištolj korišćeni i u nekim drugim likvidacijama.

Na vještačenju je i "glok", za koji je policajka Mirjana N. tvrdila da je Baltićev, koga povezuju sa "kavačkim klanom", kako bi se i tu otklonila sumnja da li je korišćen u nekim ranijim pucnjavama. Pripadnica Policijske stanice na Vračaru suspendovana je do daljeg i u toku je disciplinski postupak, ali i krivični zbog ometanja pravde. Ona se sumnjiči da je "glok" bacila u kontejner i tako pokušala da ga se otarasi.

- Njen postupak nije najjasniji, osim ako nije ona nosila i koristila to oružje, pored službenog pištolja "CZ" - navodi sagovornik "Novosti". - Ili ga je ona nabavila za Baltića. Nije bilo razloga da ga baci. Baltić je svakako žrtva.

Prava uloga policijske službenice u ovom slučaju tek treba da se do kraja odgonetne. Ona je te večeri bila u uniformi i, navodno, kako je ispričala, krenula je do Baltićeve kuće, kako bi njegovoj supruzi, a svojoj kumi, čestitala novogodišnje praznike.

Zločin je počinjen profesionalno. Baltiću je glava gotovo smrskana, kao i grudni koš. U njega je ispaljeno oko 60 hitaca. Prva operativna saznanja govore da je ubijen po nalogu "škaljaraca", da su ubice stigle iz Bosne i Hercegovine, a da je, navodno, organizacija zločina poverena Filipu Koraću, desnoj ruci Luke Bojovića. Korać slovi i za najbližeg saradnika "škaljaraca" u Beogradu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.