U zatvorima 829 osuđenika: 70 izdržava kaznu u Bijelom Polju
Zatvor u Bijelom Polju

U planu je i gradnja novog zatvora u BP

U zatvorima 829 osuđenika: 70 izdržava kaznu u Bijelom Polju

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija nalazi se 1.150 osoba od čega pravosnažnu kaznu služi 829 zatvorenika u spuškom i bjelopoljskom zatvoru, a u istrazi je 321 pritvorenik. Četiri zatvorenika služe maksimalnu kaznu od po 40 godina.

Prema podacima koje je Pobjedi dostavio tim za odnose s javnošću Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, od ukupnog broja osoba koje su na izdržavanju kazne 759 je u Spužu, dok je 70 u zatvoru u Bijelom Polju.

Pritvorenika protiv kojih nije okončan istražni postupak u Podgorici je 290, a u Bijelom Polju 31.

Protekle godine, kako se navodi u odgovorima iz ZIKS-a, poboljšani su uslovi u toj ustanovi, renovirani su brojni objekti, izgrađen je novi maloljetnički zatvor, a u planu je i gradnja novog zatvora u Bijelom Polju.

"Strategijom izvršenja krivičnih sankcija za period od 2017. do 2021. godine planirana je izgradnja specijalne zdravstvene ustanove za izvršenje mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. Takođe, gradiće se i prijavnica koja obuhvata prostorije za kontrolu i pretres osoba, stvari i vozila koja ulaze u zatvor, za sprovodničku i interventnu službu", saopšteno je iz ZIKS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.