Za bolje spavanje koristite ove trikove
Ilustracija

Za bolje spavanje koristite ove trikove

Budite se u isto vrijeme svakog dana, bez obzira na to koliko ste spavali te noći?

Postavite budilnik tako da ga ne možete vidjeti iz kreveta. Ako patite od hronične nesanice, samo jedan pogled na svjetleće brojke prilikom slučajnog buđenja bit će dovoljan da u vama pokrene nervozu zbog ustajanja,prenosi Avaz.ba.

Nemojte vježbati barem četiri sata prije spavanja, previše je stimulativno.

Ako ne možete da zaspite, nemojte dugo ležati u krevetu jer će vam to samo otežati uspavljivanje. Ustanite, uzmite knjigu, slušajte muziku... Samo nemojte surfovati na internetu preko mobilnog telefona, to će vas još više razbuditi. 

Ne opterećujte želudac prije spavanja, ali dva sata prije toga možete pojesti parče piletine ili bananu. One sadrže triptofan, koji organizam koristi za proizvodnju hormona sreće. On pomaže da lakše zaspite.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.