Direktorat za vanredne situacije na terenu: Nema razloga za paniku, nema ljudskih gubitaka
Berane, Foto: Mirza Hadrović

Otklanja se odron između Andrijevice i Plava

Direktorat za vanredne situacije na terenu: Nema razloga za paniku, nema ljudskih gubitaka

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direktorata za vanredne situacije i Uprave policije već aktivno djeluju na terenu u više opština u Sjevernom regionu Crne Gore kako bi zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava prikupili informacije o eventualnoj šteti koju je prouzrokovao današnji zemljotres, saopšteno je iz MUP-a.

Kako je saopšteno za sada nema informacija o tome da je zemljotres prouzrokovao ljudske gubitke.

"Direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić sa saradnicima obići će tokom dana ova područja kako bi se sa predstavnicima lokalnih samouprava na licu mjesta informisao o stanju objekata kao preduslovu za donošenje odluka o daljim aktivnostima u cilju sanacije eventualne štete", ističu oni.

Direktorat za vanredne situacije angažovao je operativu Direkcije za saobraćaj radi otklanjanja odrona sa puta na lokaciji Sućeska, između Andrijevice i Plava.

"Poručujemo građanima da nema razloga za paniku te da su svi raspoloživi resursi Direktorata za vanredne situacije i ostalih subjekata sistema zaštite i spašavanja na raspolaganju, a ukoliko se za to ukaže potreba, oni će biti angažovani u mjeri i kapacitetu koji zahtjeva stanje na terenu", saopšteno je iz MUP-a.

Seizmološki zavod Crne Gore saopštio je da je epicentar zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru u 11:46h u području Plava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.