Glava i grudi Baltića raznijeti, ubice stigle iz BIH
Zgrada ispred koje je ubijen Baltić, foto: Novosti

60 metaka ispaljeno u Crnogorca

Glava i grudi Baltića raznijeti, ubice stigle iz BIH

Ubice koje su u ponedeljak oko ponoći u centru Beograda ispalile 60 metaka u Davorina Baltića (41), državljanina Crne Gore, došle su iz Bosne i Hercegovine - nezvanično saznaju "Novosti".

Prve operativne indicije ukazuju da ih je angažovao Filip Korać, Beograđanin blizak "škaraljskom" kriminalnom klanu i Luki Bojoviću. U toku je prikupljanje materijalnih tragova i dokaza kako bi se zločin razjasnio do kraja, navodi list.

Najmanje dva čovjeka su učestvovala u likvidaciji Baltića, koji je povezivan sa "kavačkim klanom". Navodno, on je bio jedan od glavnih "pucača" ove kotorske ekipe.

- Korać je jako blizak sa "škaljarcima" i za njih odrađuje prljave poslove - navodi izvor "Novosti".

- Gotovo uvijek angažuje ljude sa prostora BiH za ovakve likvidacije. Da je riječ o profesionalcima svjedoči i činjenica da su dvojica napadača ispalila u Baltića 60 hitaca, gotovo hirurškom preciznošću. Glava i grudi su mu gotovo raznijeti. Pritom, policajka koja je bila sa njim, sjedjela je na suvozačkom mjestu i nije ni ogrebana.

Operativci beogradske policije u potrazi za ubicama Davorina Baltića pregledali su juče dio snimaka nadzornih kamera sa zgrada na Vračaru, u blizini mjesta zločina. Lica ubica se ne vide, osim automobila "tojote", koji je pronađen zapaljen u Ulici braće Srnić, na Voždovcu.

- To je rukopis novog "zemunskog klana", čiji je jedan od vođa Korać - navodi sagovornik Novosti.

 - Oni su gotovo uvijek palili automobile i oružje posle likvidacija, kako bi uklonili dokaze. Na zadnjem sjedištu "tojote", bez tablica, bila je automatska puška, iz koje je pucano na Baltića, a na prednjem sjedištu pištolj.

Baltić je ubijen u trenutku dok je "golfom 7" ulazio u garažu zgrade u Ulici internacionalnih brigada 50, gde je iznajmio stan i živio sa porodicom. U pomenutoj garaži, policija je tokom uviđaja pronašla još tri automobila, koja pripadaju njemu - dva "audija" i "škodu oktaviju".

Baltića su povezivali sa više ubistava, ali nikada nije bilo dokaza za njegovo hapšenje. Navodno, on je čovek koji je počinio prvu likvidaciju u krvavom ratu između "kavčana" i "škaljaraca", odmah posle nestanka oko 200 kilograma kokaina u Valensiji. Prije gotovo tri godine, 20. februara, u garaži u jednoj zgradi u Novom Beogradu, ubijen je Goran Radoman (37) sa Cetinja.

Policajka osumnjičena za ometanje pravde

Mirjana N., policijska službenica PS Vračar, posle zločina, kako je utvrđeno, bacila je u kontejner "glok", koji je navodno pripadao Baltiću. Prema nezvaničnim saznanjima, sada se sumnja da je pištolj, zapravo, nosila ona i da je na taj način štitila ovog Crnogorca.

Protiv policijske službenice Marije N., policija je juče podnijela krivičnu prijavu zbog krivičnog djela ometanje pravde, jer je pištolj iz automobila u kojem je ubijen Davorin Baltić, bacila u kontejner. U toku je vještačenje tog oružja. Protiv ove pripadnice Policijske stanice Vračar pokrenut je i disciplinski postupak i ona je suspendovana do daljeg.

- Ona je i preksinoć bila u uniformi - navodi sagovornik Novosti. 

- Ispričala je da je kuma sa Baltićevom suprugom i da je htjela da im čestita Novu godinu. Ipak, ne znamo da li je to baš tako. Doduše, Baltić nije osuđivan nikada. Protiv njega nisu podnošene ni krivične prijave. Ni ovdje, ni u Crnoj Gori, ali se tamo vodio kao "bezbjednosno interesantna osoba" zbog svoje bliskosti sa "kavčanima".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.