U vozu našli marihuanu, uhapšen Podgoričanin
Ilustracija

Akcija policije i Carine

U vozu našli marihuanu, uhapšen Podgoričanin

Policajci i carinici zaplijenili su kilogram i 100g marihuane u vozu koji saobraća na relaciji Bar-Beograd i uhapsili Podgoričanina A.K(21).

Kako su saopštili iz policije, akcija se odigrala na graničnom prelazu Željeznička stanica, a A.K. se sumnjiči da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Naime, policijski službenici Stanice granične policije Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Bijelo Polje, Carinske filijale Željeznička stanica, na graničnom prelazu Željeznička stanica na izlasku iz Crne Gore su, 31.12.2017,, izvršili graničnu kontrolu putnika i prtljaga u vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd. Tom prilikom, u jednom vagonu ispod umivaonika pronađen je jedna kesa u kojoj su se nalazila dva veća pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine 1171,2 grama. Daljim pregledom, kod A.K. su pronađene rizle koje se koriste za pravljenje tzv. džointa", saopštili su iz policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je A.K. imao namjeru da opojnu dogu prokrijumčari preko granice i da je stavi u dalji promet na području Beograda, Repulika Srbija.

Opojna droga je predata Odsjeku za borbu protiv droge radi preduzimanja daljih mjera i radnji i biće biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se A.K. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.