Kina gradi nacionalnu laboratoriju za vještačku inteligenciju

Vrijednosti dvije milijarde dolara

Kina gradi nacionalnu laboratoriju za vještačku inteligenciju

Peking planira da izgradi razvojni park za vještačku inteligenciju, u projektu vrijednom oko dvije milijarde dolara.

Ovaj park, koji je planiran da se izgradi na zapadu Kine, biće dom za 400 preduzeća sa godišnjim profitom od 50 milijardi jena, piše Sinhua, prenosi Rojters. 

Korporacija zadužena za izgradnju parka će tražiti partnere među inostranim univerzitetima u namjeri da razvije laboratoriju za vještačku inteligenciju na nacionalnom nivou. 

Plan Kine da ubrza razvoj ove tehnologije dolazi usred tenzija sa SAD oko konkuretnosti u upotrebi vještačke inteligencije u vojne svrhe.

nationalgeographic.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.