Brižit Makron se ponaša kao „kraljica“
Brižit Makron

Na udaru kritika

Brižit Makron se ponaša kao „kraljica“

Supruga francuskog predsjednika Brižit Makron ponovo je na udaru kritika javnosti. Ovaj put prvoj dami prebacuju da se ponaša kao „kraljica Francuske“.

Razlog tome je što ne poštuje protokol koji nalaže da na ceremonijama stoji iza supruga, umjesto, kao što to ona čini, da stoji pored njega.

Takvo njeno ponašanje izazvalo je reakciju na društvenim mrežama, gdje su počeli da je porede sa Marijom Antoanetom, prenosi britanski Tajms.

„Žena ne treba da bude pozadi“, uzvratila je francuska prva dama u utorak u izjavi za francuski radio RTL.

BriitMakron

Njen kontroverzni stav izazvao je podsmjehe na društvenim mrežama, gdje je nekoliko korisnika podsjetilo da ona nije izabrana i da se ponaša kao „kraljica Francuske“, dok su je drugi poredili sa suprugom francuskog kralja Luja XVI Marijom Antoanetom, koja je imala reputaciju raskalašne osobe i bila ubijena tokom Francuske revolucije.

Njeno shvatanje uloge prve dame zasnovano je na shvatanju da je zajednica koju formira sa Emanuelom Makronom „moderna zajednica u kojoj je žena izjednačena sa muškarcem“, rekao je Tajmsu šef njenog kabineta.

Kako list podsjeća, Brižit Makron je u septembru na sjednici UN odbila da sjedi u drugom redu sa drugim suprugama lidera i odlučila da sjedi sa francuskom delegacijom.

Kako se navodi, Brižit Makron istražuje načine da preuzme veću ulogu u Jelisejskoj palati i fokusiraće se na grupu od četiri do pet problema, uključujući socijalnu isključenost i prava osoba sa hendikepom.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.