U eksploziji povrijeđena sestričina Ramuša Haradinaja
Haradinaj

U eksploziji povrijeđena sestričina Ramuša Haradinaja

U eksploziji bombe u švedskom gradu Helsingborgu, povrijeđena je ćerka bivšeg komandanta Oslobodilačk vojske Kosova, Nasima Haradinaja, Ariana Haradinaj, koja radi kao medicinska sestra i priprema se za studije u Švedskoj.

Nasim Haradinaj je brat od strica aktuelnog premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Kako prenosi prištinski "Gazeta ekspres", eksplozija se desila u njenom stanu, a nakon medicinskog zbrinjavanja u bolnici, švedska policija je prebacila Arianu na bezbjedno mjesto, prenio je Tanjug.

Nasim Haradinaj potvrdio je za prištinske medije da je u eksploziji ranjena njegova ćerka i ocijenio je da je eksplozija u zgradi teroristički čin.

Šef policije Helsingborga, Sven Holgeršon, rekao je da je u posljednjih šest mjeseci bilo više eksplozija u tom gradu, kao i da su ti napadi povezani s narkoticima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.