Raičević: Ženu u novogodišnjoj noći iz kuće izbacili sin i otac
Ljiljana Raičević

Praznici za žene u Crnoj Gori noćna mora

Raičević: Ženu u novogodišnjoj noći iz kuće izbacili sin i otac

Direktorica Sigurne ženske kuće (SŽK) Ljiljana Raičević kazala je da je novogodišnja noć za tu ustanovu bila veoma duga i teška, koju su obilježila dva potresna slučaja.

"Mi očekujemo usijane telefone i narednih dana jer je praznik dug, porodice su na okupu, ima tu alkohola, ljubomore, negativnih efekata", kazala je Raičević.

Govoreći o novogodišnjoj noći, Raičević je rekla da je ona bila duga noć, te da je cijelu noć pratila dva slučaja.

"Jedna gospođa je morala da dođe, bila je u lošem stanju, bila je u bolnici, izbacili su je sin i muž sa njihovom dijagnozom da je luda, da nije zdrava, a zapravo je velika žrtva porodice. Ustanovljena je samo jedna dijagnoza - nasilje", kazala je Raičević, prenosi portal Rtcg.

Kazala je da je nesrećna žena u SŽK smještena negdje pred zoru.

"Ona je bila u kratkim rukavima. Niko ne zove u vezi nje, ja takođe nikog ne zovem u vezi nje. Njoj treba odmor, ovdje ga je našla. Nije joj lako, nije ni prvi put da joj se ovo desi. Jedna me žena čeka u kancelariji, i ona vjerovatno ima sličnu priču", kazala je Raičević.

Priznaje da je najteža priča posljednjih dana bila žene sa dvoje djece koja je krenula na put.

"Imala je saglasnost muža da povede djecu kod njenih roditelja, ona je iz druge države, da bi je u zadnji čas spriječio, jer se predomislio, nije mislio na djecu, nego je htio njoj da naudi. Taj plač djece koja su očekivali putovanje kod djeda i babe, stvorio se u neki haos, mislim da sam najviše na njih mislila ovih dana", istakla je Raičević.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.