U Baltića ispaljeno 60 metaka, u autu s njim bila policajka
Zgrada ispred koje je ubijen Baltić, foto: Novosti

Ubijen u sačekuši na Vračaru

U Baltića ispaljeno 60 metaka, u autu s njim bila policajka

Nikšićanin Davorin Baltić (41), koji se dovodi u vezu sa crnogorskim "kavačkim klanom", ubijen je u noći između 1. i 2. januara, u "sačekuši" na Vračaru.

Dok je svojim "golfom 7" ulazio u garažu, dvojica napadača su na njega, iz automatske puške i pištolja, ispalila oko 60 metaka, a na mjestu suvozača bila je kuma njegove supruge, policajka M. N. koja je u vrijeme napada bila na dužnosti, a koja je Baltićev pištolj posle likvidacije bacila u kontejner - saznaju beogradske "Novosti".

Prema izvorima tog lista, Baltić je te večeri oko ponoći povezao M. N. i dovezao je do zgrade u Internacionalnih brigada 50, gdje je živio kao podstanar, kako bi čestitala Novu godinu njegovoj porodici.

Kada je krenuo da se uparkira, na prilasku garaži, iz mraka su izletjela dvojica napadača i osula paljbu. Baltić, koji je inače imao mjeru potrage, sa više hitaca je pogođen i preminuo je na licu mjesta, dok je kuma - ostala nepovrijeđena.

Napadači su zatim sjeli u automobil i dodali gas.

Međutim, nekoliko sati kasnije, najvjerovatnije njihovo vozilo marke "tojota", bez registarskih oznaka, pronađeno je zapaljeno, u Ulici braće Srnić, kod broja 53. U njemu je policija na zadnjem sjedištu otkrila automatsku pušku, a na mjestu suvozača pištolj. Postoje osnovane sumnje da je riječ o oružju iz kojeg je likvidran Nikšićanin, koji je organima reda odranije poznat zbog trgovine narkoticima i umiješanosti u ubistvo.

Ono što ovoj priči daje dodatnu intrigu je uloga policajke M. N. koja je posle ispitivanja, kako saznaju Novosti, puštena kući, iako je učestvovala u uklanjanju materijalnih dokaza?!

Baltić je, prema kazivanju jednog stanovnika iz Internacionalnih brigada, u novoizgrađenoj zgradi na Vračaru, koja je pokrivena sa desetak kamera, živio sa porodicom.

- Na TV-u sam čuo i vidio da se ubistvo dogodilo u našem kraju. Tek kad sam vidio fotografiju ubijenog, prepoznao sam ga. Viđao sam ga, znam da je stanovao u zgradi ispred koje je ubijen i djelovao je pristojno - kaže komšija.

Baltić, međutim, nije bio nepoznat ni srpskoj, ali ni crnogorskoj policiji. Prema nezvaničnim saznanjima, u Crnoj Gori kao i u Srbiji, nikad nije krivičNo odgovarao, niti je osuđivan. Slovio je za visokorangiranog člana "kavačkog klana", a dovođen je u vezu sa nekim likvidacijama, kada se kroz medije "provlačilo" njegovo ime. Nadležni su ga tretirali kao "bezbjednosno interesantnu osobu".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.