Za ljekare iz inostranstva potrošili preko 250.000 eura
Zorica Kovačević

Za ljekare iz inostranstva potrošili preko 250.000 eura

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zorica Kovačević kazala je da su prošle godine do novembra, za angažman konsultanata i specijalista iz inostranstva potrošili 258.691 eura.

Kovačevićeva ističe da su protekle godine u najvećoj mjeri donacijama renovirali i opremili preko deset klinika i odjeljenja, od kojih pojedine i prvi put od otvaranja Kliničkog centra prije 43 godine.

Navodi i da će u 2018. godini realizovati nabavku nove dijagnostičke opreme, aparata za magnetnu rezonancu u IBD-u, novog aparata za zračenje i skenera.

Na pitanje da li je zadovoljna radom KCCG s obzirom na povećanje broja prigovora, ona podsjeća da je u više navrata kazala da je zadovoljna postignutim rezultatima, te da u KCCG rade profesionalni i veoma posvećeni zdravstveni radnici.

"U prilog mojim tvrdnjama najbolje svjedoče podaci o broju i vrstama pruženih zdravstvenih usluga kao i postignuti rezultati. Ponoviću još jednom uporedne podatke koji se odnose na dužinu čekanja. Naime, u novembru 2016. godine za oftalmološke operacije pacijenti su čekali od tri do četiri mjeseca, a u novembru ove godine do 30 dana. Za kardiohirurške operacije u novembru 2016. čekalo se do šest mjeseci, a u novembru tekuće godine do četiri mjeseca. Za koronarografiju su u novembru 2016. čekali do pet mjeseci a u novembru ove godine tri mjeseca", kazala je Kovačević za Dan.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.