Preminuo Boro Ičević
Boro Ičević, Foto: Sportbar.me

Istaknuti atletičar

Preminuo Boro Ičević

Istaknuti sportski i atletski radnik Božidar Ičević preminuo je danas u Baru saopšteno je iz Atletskog saveza.

Ičevic je rođen 1959. godine u Peći, gdje je završio osnovu školu. 

Srednju pomorsku školu završio je u Baru, a višu i visoku pomorsku u Kotoru.

Aktivni atletičar Mornara iz Bara bio je od 1975. godine.

Trener kluba je bio od 1987. godine.

Osvajao je medalje kao trener na balkanijadama, a više 50 odličja ima na jugoslovenskim prvenstvima sa atletičarima Mornara.

Bio je selektor seniorske reprezentacije Državne zajednice i član najužeg rukovodstva Atletskog saveza Crne Gore, u kojem je obavljao fukciju sportskog direktora, savjetnika za međunarodne odnose.

Bio je međunarodni atletski sudija, delegat na mnogobrojnim Kongresima-Balkanske, Evropske i Svjetske atletske federacije, obavljao je i funkciju potpresednika Federacije malih zemalja Evrope. 

Bio je jedan je od osnivača Međunarodnog atletskog mitinga u Baru, generalni sekretar AK Mornar i šef stručnog staba u klubu.

Ičević je bio i glavni rukovodilac takmičenja Zimskog kupa Evrope u Baru 2012, kao i Balkanskog jniorskog prvenstva 2008.godine u Baru, predavač na mnogobrojnim seminarima za trenere i atletske sudije, kao i Glavni rukovodilac nacionalnih takmičenja u ASCG.

Za svoj dugogodišnji rad dobitnik je mnogobrojnih priznanja za razvoj atletskog sporta u bivšoj Jugoslabiji, Atletskoj zajednici Državne zajednice i Atletskog saveza Crne Gore.

Dobitnik je priznanja Zaslužni sportski radnik Opštine Bar. Predavao na pomorskoj školi i Pomorskom fakultetu u Baru.

Ičević će biti sahranjen sjutra u 15 sati u Baru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.