Serija zemljotresa u Grćkoj, tresla se i Bugarska i Makedonija
ilustracija

Serija zemljotresa u Grćkoj, tresla se i Bugarska i Makedonija

Serija zemljotresa sa epicentrom u Grčkoj načinila je manju materijalnu štetu, a potres se osjetio i u Makedoniji i u Bugarskoj.

Kako je objavljeno, zemljotresi su pogodili grad Kilkis oko ponoći i 6 ujutru, a bili su snage između četiri i pet stepeni.

U makedonskom Dojranu je oštećeno nekoliko zgrada, a zabilježen je zemljotres magnitude pet.

Kako su javili lokalni mediji, epicentar zemljotresa, zabilježenog u 5.24, bio je 10 kilometara istočno od Dojrana, na teritoriji susjedne Grčke. 

To je bio najjači zemljotres u seriji potresa koji su na dojranskom epicentralnom području registrovani od sinoć. 

Zemljotres su osjetili i građani susjedne Bugarske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.