Putin: Moji roditelji su živjeli od plate do plate, nekad smo i pozajmljivali
Putin

Sjećanje na djetinjstvo

Putin: Moji roditelji su živjeli od plate do plate, nekad smo i pozajmljivali

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da su, prije 50 godina, njegovi roditelji morali ponekad da pozajmljuju novac od drugih ljudi.

On je rekao da su ipak mogli da sebi priušte televizor, na kojem su gledali hokejaške utakmice u kojima je učestvovao sovjetski tim.

Putin je to rekao gostujući u jubilarnom izdanju TV dnevnika "Vremja", koji je na Prvom kanalu ruske državne televizije počeo da se emituje na današnji dan prije 50 godina, prenosi Tas.

"Nismo bili bogati, ali smo imali televizor, kao i naši susedi. Moji roditelji su živjeli od plate do plate i ponekad su pozajmljivali novac od drugih ljudi, ali su ipak mogli da sebi priušte da kupe televizor", rekao je Putin odgovarajući na pitanje o starim TV emisijama koje još pamti. 

Ruski predsjednik je dodao da se članovi njegove porodice nisu često okupljali da gledaju televiziju. 

"Moja majka je navijala za sovjetski tim i sjećam se da smo to obično zajedno gledali", rekao je Putin. 

Na pitanje koja TV emisija mu se najviše dopala pre 50 godina, šef ruske države je odgovorio da je jedan od najupečatljivih događaja iz perioda krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih bio let supersoničnog Tupoljevljevog aviona "tu-144". 

"Činilo se da je to nešto fantastično, i zapravo jeste bilo. Ali, tada je to bilo i nešto nezamislivo", objasnio je Putin. 

On je pomenuo i "izvanredne sportske događaje" i "poznatu seriju utakmica hokeja na ledu 1972." između Sovjetskog saveza i Kanade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.