Dodik darovao zlatnik prvorođenoj bebi u 2018.
Foto: Srna

Dodik darovao zlatnik prvorođenoj bebi u 2018.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić darovali su danas u Banjaluci prvu bebu rođenu u Republici Srpskoj u 2018. godini.

Majci prvorođene bebe, u ime predsjednika Dodika, uručen je zlatnik, objavljeno je na zvaničnoj stranici predsjednika RS.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, i vršilac dužnosti generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, Vlado Đajić darivali su danas prvu bebu rođenu u Banjaluci u Novoj godini.

bQsktkqTURBXy9hZDI2ZWYxYjIxNmQ2NjkzMzFlZjcyMWQ5ZmQ1NzRlMi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Foto:Srna

Radojičić je Jeleni Sredić (35), majci muške bebe, uručio zlatnik i novčani poklon od 1.000 KM, a Đajić u ime Komercijalne banke poklon karticu sa iznosom od 500 KM.

Radojičić je poželio da bude više djece i da, kako je naglasio, u Banjaluci imaju optimalne uslove za život.

- Treba najpre da žive u miru, a onda da se normalno školuju, zaposle, budu zadovoljni u životu i oni i njihovi roditelji - rekao je Radojičić.

On je dodao da Banjaluka već niz godina održava tradiciju da se prvom novorođenčetu uruči simboličan poklon i da se time skrene pažnja na natalitetnu politiku i mlade koji dolaze.

Radojičić je dodao da se na ovaj način pokazuje da se mladima posvećuje pažnja tokom čitave godine.

Vršilac dužnosti generalnog direktora UKC Republike Srpske, Vlado Đajić, naveo je da je poslovodstvo Komercijalne banke odlučilo da daruje sa 500 KM prvu bebu rođenu u ovom centru čime pokazuju da im je, osim ekonomskog razvoja, stalo i do povećanja nataliteta u Srpskoj.

Prvorođena beba, koja će se navjerovatnije će se zvati Dušan.

Prvu bebu u Novoj 2018. godini Banjaluka je dobila 28 minuta nakon ponoći. Banjalučanka Jelena Sredić rodila je zdravog dečaka teškog 3.125 kilograma, a koji je dug 51 centimetar.

Kako je za “EuroBlic” potvrđeno iz UKC Banjaluka, sve je proteklo u najboljem redu.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.