Novogodišnja bajka za djecu održana u Kotoru (FOTO)

U okviru manifestacije „Od Božića do Božića“

Novogodišnja bajka za djecu održana u Kotoru (FOTO)

Uz podršku Luštice Bay, prijatelja Novogodišnje bajke – dočeka za djecu Nove godine u Kotoru, cjelodnevna bajkovita manifestacija za najmlađe održana je juče, u prisustvu više od hiljadu posjetilaca koji su uživali u bogatom programu za mališane.

Veličanstveni program organizovan je od jutarnjih do večernjih časova, a organizatori, NVO Karampana i Turistička organizacija Kotor, priredili su do sada najbogatiji program za mališane.

“Velika novogodišnja čestitka svim mališanima poslata je uspješno iz Kotora, uz želje za dobro zdravlje i što više radosti svoj djeci svijeta”, saopštila je Vanja Petrović iz Turističke organizacije Kotor.

Novorodjeni

Djeda Mraz i vilenjak, njihovi brojni pratioci isporučili su na više adresa više od 1500 poklona i paketića, i tradicionalno posjetili dječije odjeljenje Opšte bolnice u Kotoru i porodilište gdje su priredili predstavu i muzički program.

Djecijabolnica

Malim pacijentima podijeljeni su paketići sa igračkama i slatkišima, a Mrazove pomoćnice u pakovanju paketića, službenice Turističke organizacije Kotor, upakovale su u paketiće i želje za brzo ozdravljenje. Novorođenim stanovnicima Boke koji su “pozirali” u crvenim odjelcima, Djeda Mraz je poželio dobro zdravlje i dug život.

Djecijabolnicauruenje

Prethodno su, u jutarnjem periodu Djeda Mraz i Vilenjak napravili đir po kotorskim naseljima, i putem razglasa pozivali mališane i odrasle na doček i super zabavu u 16 časova na glavnom gradskom trgu - Trg od Oružja. Spustivši se sa “Sat kule”, Djeda Mraz je podijelio paketiće svim posjetiocima, a mališani, horovi, glumci nastavili su razigranu zabavu.

DedaMrazsaSata

Dječiju Novu godinu karakteriše i humanitarni dječiji bazar u kojem učestvuju mališani.

Manifestacija je održana u okviru projekta “Od Božića do Božića”, među čijim sponzorima je takođe Luštica Bay. Projekat je osmišljen sa ciljem da se očuva i njeguje tradicija, te osmisli posebna ponuda koja će pružiti specifičan ugođaj gostima u Kotoru.

DjecijaNovagodina

Svaka manifestacija u okviru projekta je pažljivo osmišljena. Otvaranje je priređeno 23. decembra Novogodišnjim koncertom Gradske muzike Kotor koja je ove godine proslavila 175 godina postojanja.

Posebnu važnost za vjernike katoličke vjeroispovijesti predstavlja obilježavanje Badnjeg dana (24.12.) kada domaćice pravoslavne vjeroispovijesti dijele priganice građanima i turistima. Badnji dan vjernika pravoslavne vjeroispovijesti (6.januar) obilježava se na isti način, tako što ovoga puta domaćice katoličke vjeroispovijesti dijele priganice. Ovaj događaj odslikava način života u Kotoru i tradiciju njegovanja neprocjenjivog bogatstva različitosti.

U programu su i humanitarna tombola, koncert muzičke škole “Vida Matjan”, koncerti rock bendova, klape Šufit, Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo”, humanitarno veče posvećeno kotorskom oriđinalu Tonćiju Praciju.

Manifestacija se tradicionalno završava “Papaladom ala maka”, gdje domaćice iz Kotora služe specijalitete domaće kuhinje te na simboličan način zaokružuju “Od Božića do Božića”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.