Transrodni Kubanci podvođeni i iskorišćavani za prostituciju u Novom Pazaru
Nuković, foto:Bosnjaci.net

Profesor optužen za krijumčarenje

Transrodni Kubanci podvođeni i iskorišćavani za prostituciju u Novom Pazaru

Člana Srpske kraljevske akademije inovacionih nauka (SKAIN) Mirsada Nukovića (47) iz Novog Pazara, Tužilaštvo BiH je optužilo za krijumčarenje dvoje transrodnih migranata iz Kube.

Nukoviću se na teret stavlja da je radi nedozvoljenog krijumčarenja emigranata iz Kube, koji su prethodno bili seksualno iskorišćavani u Novom Pazaru, pribavio tuđe lične dokumente na imena osoba ženskog pola, s obzirom na to da su Kubanci transrodne osobe.

- Ilegalne emigrante prevezao je iz Srbije u BiH korišćenjem ličnih dokumenata drugih osoba, te je na taj način ilegalno preveo preko granice dva državljanina Kube, kojima je prethodno oduzeo njihove originalne putne isprave - saopštilo je Tužilaštvo BiH, prenose Novosti.

- Migranti su otkriveni na graničnom prelazu u Gradišci pri pokušaju odlaska u zemlje Evropske unije.

Transrodni Kubanci otkriveni su u autobusu koji je putovao za Zagreb, a naknadno je utvrđeno da su u BiH ilegalno prebačeni iz Novog Pazara, gdje su podvođeni i iskorišćavani za prostituciju. Istražioci su došli do podataka da se radi o licima zaraženim hepatitisom, što je, pored činjenice da su se predstavljali kao žene, izazvalo paniku među korisnicima njihovih usluga u Novom Pazaru.

Mirsad Nuković uhapšen je početkom aprila na graničnom prelazu Uvac kod Višegrada na osnovu potjernice koju je za njim raspisalo Tužilaštvo BiH. Posle saslušanja je pušten da se brani sa slobode, jer je ocijenjeno da će biti dostupan istražnim organima, budući da redovno dolazi u BiH da predaje na nekoliko privatnih fakulteta.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.