Eksplozije u klubu, uslijedio stampedo, najmanje 30 povrijeđenih
Foto:Screenshot

Kolumbija

Eksplozije u klubu, uslijedio stampedo, najmanje 30 povrijeđenih

Dvije osobe bacile su ručne bombe u noćnom klubu na sjeveru Kolumbije, pri čemu je povrijeđena 31 osoba, od kojih 11 teže, javljaju lokalni mediji.

Kako se navodi, nekoliko osoba je ranjeno u eksploziji, dok su ostali povrijeđeni u stampedu koji je nastao nakon eksplozije.

Eksplozija se dogodila oko ponoći po lokalnom vremenu u noćnom kluibu „Bora Bora“.

Načelnik okruga Kaukazija, u kojem se dogodila eksplozija, Oskar Anibal Suarez navodi da su napadači muškarac i žena. 

Osumnjičeni za napad u klubu su navodno uhapšeni. 

Policija vjeruje da su za napad odgovorni članovi "Zalivskog klana", koji se smatra glavnom kriminalnom grupom u zemlji. 

Prema jednoj verziji, napad je bila "poruka" za vlasnika diskoteke koji je navodno nije htieo da plati "reket".

Tanjug/B92

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.