Budva: Postignut dogovor, zahtjeve SNPa da ispune do 31. marta
Budva

Budva: Postignut dogovor, zahtjeve SNPa da ispune do 31. marta

Budvanska vlast se obavezala da ispuni zahtjeve Socijalističke narodne partije do 31. marta naredne godine, a poslanik ove partije će sjutra prisustvovati sjednici SO i glasati za Budžet, saopšteno je Portalu Analitika u Opštinskom odboru ove partije.

Dogovor je postignut na današnjem višesatnom sastanku predstavnika vladajuće koalicije, a predsjednik Skupštine opštine Đorđe Vujović, zakazao je za sjutra nastavak sjednice SO na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o budžetu crnogorske prijestonice turizma.

Sjednica Skupštine Opštine Budva juče nije održana jer sjednici nijesu prisustvovali odbornik SNP-a Goran Pejović i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

“Smanjiti cijenu vode od 20 do 30 posto i ukinuti taksu na vodomjer. Smanjiti cijenu za odvoz smeća 10 odsto. Obezbijediti besplatan prevoz đacima koji u školu moraju ići gradskim prevozom. Osloboditi građane Budve koji rješavaju stambeno pitanje plaćanja komunalija do 400 metara kvadratnih. Iz plana privremenih lokacija izbrisati dva kamena “kioska” od 2.000 metara kvadratnih na Svetom Stefanu, zatim novi restoran „Nobu“, kao i privremene lokacije na Svetom Stefanu i Starom gradu. Napraviti komisiju od predstavnika koalicije koja će ispitati sve ugovore od 2005. godine. Izvršiti popis opštinske imovine“, navode zahtjeve u budvanskom SNP-u.

Sve ovo budvanska vlast na čelu sa predsjednikom opštine Draganom Krapovićem obavezala se da će ispuniti do 31. Marta naredne godine.

SNP je u Budvi prije godinu zaključio koaliciju sa Demokratskom Crnom Gorom, Demokratskim frontom, Demosom, Građanskim pokretom URA, Socijaldemokratskom partijom (SDP) i Liberalnom partijom.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković takođe je potvrdio portalu Analitika da će sjutra prisustvovati sjednici SO Budva.

Izvor:Portal Analitika

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.