Na prvom sastanku napravila štetu od najmanje 300.000 dolara

Na prvom sastanku napravila štetu od najmanje 300.000 dolara

Pijana žena iz Dalasa je na prvom sastanku s poznatim hjustonskim advokatom pričinila štetu od najmanje 300.000 dolara njegovoj umjetničkoj kolekciji, koja uključuje i dvije slike Endija Vorhola.

Lindi Lu Lejmen uhapšena je u subotu posle sastanka s Entonijem Bazbijem, a kasnije puštena uz kauciju.

Tužilaštvo tvrdi da je Bazbi policajcima rekao da je Lejmen na sastanku previše popila, pa joj je pozvao prevoz kada su stigli u njegovu kuću. Prema njegovim navodima, odbila je da ode i sakrila se u kući a kada ju je pronašao i ponovo pozvao prevoz, postala je agresivna.

Navodi se da je oborila nekoliko slika, a neke polila crnim vinom dok je uzvikivala psovke, a takođe je razbila i dvije skulpture vrijedne 20.000 dolara svaka.

Oštećene Vorholove slike su u sudskim dokumentima zavedene u vrijednosti od pola miliona dolara svaka. 

Bazbi je zastupao neke poznate ličnosti, pa i bivšeg guvernera Teksasa Rika Perija u slučaju zloupotrebe moći. Posjećivao ga je i Donald Tramp, u vrijeme kad je bio kandidat za predsjednika SAD, prenosi Beta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.