Novi krov nad glavom kao novogodišnji poklon za deset porodica
Foto: Onogošt

Nikšić

Novi krov nad glavom kao novogodišnji poklon za deset porodica

Deset porodica Romske i egipćanske populacije u Nikšiću od danas ima novi krov nad glavom zahvaljujući donaciji njemačke humanitarne organizacije HELP, Ambasade Njemačke i opštine Nikšić. Danas je tim povodom u naselju Gračanica upriličena svečana dodjela ključeva.

Prvi čovjek opštine, Veselin Grbović,  zahvalio se Ambasadi Njemačke i humanitarnoj organizaciji HELP na, kako je kazao,  izuzetnoj saradnji i činjenici da  su ispoštovali predviđene rokove i do kraja tekuće godine izgradili i porodicama predali na upotrebu stanove.

"Donatorska sredstva koja su bila potrebna za izgradnju ovih stanova su 150.000 eura, opština je kroz zemljište, komunalija, izradu vodovoda, priključke na struju i sve ostalo, uložila vrijednosti oko 130.000 eura, tako da smo eto dobili deset stanova. Mi ćemo truditi i da malo proširimo ovaj prostor prema Gračanici i da ga kasnije možemo koristiti za ovakve i slične namjene", kazao je Grbović za portal Onogošt.

243

Foto: Onogošt

V.d. ambasadora Njemačke u Crnoj Gori, Uve Merkoter, koji je istakao veliki doprinos njemačke NVO HELP u realizaciji ovog projekta.

"Još jednom su dokazali da su jak, pouzdan i efikasan partner u humanitarnim projektima. A na drugoj strani, takođe, efikasan  i pouzdan saradnik - lokalna samouprava Nikšića i zahvaljujući tome u prilici smo da posljednjeg radnog dana godine danas uručimo ključeve od deset stanova porodicama", kazao je on.

Lijepe želje i dug boravak u stanovima proodicama je  na kraju poželio i koordinator HELP-a za Crnu Goru i Srbiju, Klaus Mok. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.