Nacionalni parkovi obradovali mališane sa zaštićenih područja
NP Biogradska gora uručila paketiće predškolskoj ustanovi "Sestre Radović"

Podijelili novogodišnje paketiće

Nacionalni parkovi obradovali mališane sa zaštićenih područja

U cilju podrške lokalnim zajednicama koje gravitiraju nacionalnim parkovima Crne Gore, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore je podijelilo novogodišnje paketiće za mališane sa ovih zaštićenih područja.

„Podrška mjesnog stanovništva u razvoju, zaštiti i promociji Nacionalnih parkova je od ključnog značaja za unapređenje svih naših aktivnosti, a mladi naraštaji koji rastu na prostorima nacionalnih parkova ili u njihovoj neposrednoj blizini, treba od malena da osjete sve njihove benefite i postepeno razvijaju svijest o njihovom značaju“, istakao je direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Elvir Klica povodom akcije uručivanja novogodišnjih paketića.

malisanivrticaEkobajkasaZabljakadobilipaketice

Mališani vrtića Eko bajka sa Žabljaka dobili paketiće

„Umjesto štampanja kalendara i ostalog promotivnog novogodišnjeg materijala, odlučili smo da obradujemo mališane sa prostora nacionalnih parkova, u skladu sa mogućnostima. Ovo je takođe i prilika da Nacionalni parkovi Crne Gore još jednom iskažu zahvalnost mještanima koji podržavaju aktivnosti Nacionalnih parkova Crne Gore i koji su bili od velike pomoći našim Službama zaštite, posebno imajući u vidu požare tokom ljetnjih mjeseci“, zaključio je direktor JPNPCG.

NPLovcenpodijeliopaketice

NP Lovćen podijelio paketiće

JPNPCG je podijelilo novogodinje paketiće mališanima Javne predškolske ustanove „Sestre Radović“ iz Kolašina, vrtića Eko-bajka sa Žabljaka, učenicima prvog razreda osnovnih škola sa prostora NP Prokletije: OŠ „Petar Dedović“ (Murino), OŠ „Džafer Nikočević“ (Gusinje) i OŠ „Hajro Šahmanović“ (Plav), učenicima prvog razreda OŠ „Lovćenski partizanski odred“, OŠ „Njegoš“ i OŠ „Šunjo Pešikan“ sa prostora NP Lovćen, kao i prvacima sa prostora NP Skadarsko jezero OŠ „Boro Vukmirović“ iz Rijeke Crnojevića, OŠ „Jovan Tomašević“ i mališanima vrtića iz Virpazara, te prvacima OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ (Đuravci), kao i OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ iz Ostrosa. 

Predstavnici NP Biogradska gora su podijelili 130 paketića za sve mališane upisane u Javnu predškolsku ustanovu „Sestre Radović“ u Kolašinu, i na ovaj način htjeli da najmlađoj populaciji što više približe vrijednosti ovog najstarijeg zaštićenog područja u okruženju. Takođe je NP Durmitor obradovao 70 mališana iz vrtića „Eko-bajka" na Žabljaku. Tim povodom, u ime svih roditelja i djece, zahvalili su se zaposleni iz ovog Vrtića, kao i iz svih navedenih škola.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.