Stojanović: Biće još kadrovskih promjena
Slavko Stojanović

Novi koncept borbe protiv kriminala

Stojanović: Biće još kadrovskih promjena

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović najavio je da će biti još kadrovskih promjena koje je nedavno započeo u okviru pojačanih akcija protiv organizovanih kriminalnih grupa.

On je u intervjuu za „Dan” podsjetio da je u posljednje vrijeme smijenio više načelnika i pojasnio da to nije učinio zbog njihovih loših rezultata već zbog novog koncepta borbe protiv kriminala. On se osvrnuo i na veliki broj nerasvijetljenih ubistva i rat klanova, tvrdeći da policija ima saznanja o većem broju likvidacija, ali da to u ovom momentu ne mogu dokazati.

Stojanović je kazao da je u akciji „Boka“ na Primorju u prethodna dva mjeseca, kao i u sklopu policijskih aktivnosti u centralnom i sjevernom dijelu države, do sada sprovedeno 18 akcija u kojima su izvršeni pretresi na više od 270 lokacija.

“Od lica lišenih slobode i procesuiranih za krivična djela, uglavnom u vezi sa ilegalnim posjedovanjem oružja, zloupotrebom opojnih droga i zelenaštvom, oduzeti su oružje, municija i druge nedozvoljene stvari i predmeti koji su mogli služiti za izvršenje teških krivičnih djela. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla, odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Poznato je da je sukob između kriminalnih klanova na Primorju nastao u vezi sa krivičnim djelima koja su počinjena u inostranstvu, tako da je saradnja koju naša policija ima sa kolegama u susjedstvu i šire veoma kvalitetna i profesionalna, što je doprinijelo i rasvjetljavanju više krivičnih djela sa elementima organizovanosti i inostranosti, među kojima su i ubistva počinjena prethodnih godina”, kazao je Bogdanović.

Aktivnosti na borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu, biće kaže Bogdanović, nastavljene i intenzivirane jer je to jedan od prioriteta u daljem radu crnogorske policije.

On isatiče da je zadovoljan rezultatima koje su službenici Uprave policije postigli u 2017. godini.

“Dobre rezultate bilježimo po svim linijama rada, s tim što očekujem da u narednom periodu rezultati budu još bolji. Svakako da je godina za nama bila godina bezbjednosnih izazova za policijski sastav, a policijski službenici su uspjeli da sačuvaju mir, održe stabilni bezbjednosni ambijent i svojim aktivnostima značajno utiču na smanjenje obima kriminaliteta u odnosu na 2016. godinu”, zaključio je Stojanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.