Ankara: Uhapšeno 29 osoba, spremali napade za novogodišnje praznike
Foto: AA

Turska

Ankara: Uhapšeno 29 osoba, spremali napade za novogodišnje praznike

U antiterorističkoj akciji u glavnom gradu Turske Ankari uhapšeno je 29 osumnjičenih za članstvo u terorističkoj organizaciji Islamska država.

Među uhapšenima se nalaze i strani državljani. U akciji, koja je počela u jutarnjim satima, učestvovalo je oko 500 policajaca, javlja Anadolija.

2017122922781322629324258Web

Državno tužilaštvo u Ankari izdalo je nalog za hapšenje 46 sumnjivih osoba. Kako saznaje AA, do sada je uhapšeno 29 osumnjičenih.

Tokom akcije zaplijenjeni su i neki predmeti, a prilikom pretresa su pronađeni i planovi  za napade tokom novogodišnjih praznika. Takođe, zaplijenjeni su i neki dokumenti organizacije kao i digitalni materijal. 

2017122922781322629324264Web

Tokom racije na jednoj adresi u Mamaku osumnjčeni je pokušao pobjegaći skočivši sa balkona. Međutim, ubrzo je uhapšen. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.