Nije podržan Zakon o izboru odbornika i poslanika

Nije bilo dvotrećinske većine

Nije podržan Zakon o izboru odbornika i poslanika

Poslanici crnogorskog parlamenta nijesu usvojili izmjene i dopune Zakona o izboru odbornika i poslanika, jer nije bilo dvotrećinske podrške.

Za usvajanje Zakona glasalo je 40 poslanika, dok je jedan bio uzdržan. 

"Mi smo uradili sve, posebno zahvaljujem Radnoj grupi", kazao je nakon glasanja predsjednik Skupštine Ivan Brajović,prenosi Rtcg.me.

Poslanici Demokratskog fronta (DF), iako su prisutvovali "maratonskoj" sjednici koja je završena sat i po nakon ponoći, napustili su skupštinsku salu prije glasanja. 

Poslanici su usvojili izmjene i dopune zakona o elektronskim medijima, biračkom spisku i finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. 

Za usvajanje ovih zakona bila je potrebna prosta većina.

Set izbornih zakona predložila je grupa poslanika, na osnovu preporuka OEBS-a. Pripremila ih je Radna grupa u kojoj nije bilo predstavnika opozicije. Ipak, raspravi na plenumu prisustvovali su poslanici DF-a i nekoliko nezavisnih poslanika. Radna grupa usvojila je 18 preporuka OEBS-a za unaprjeđenje izbornog procesa.

Podršku svih poslanika vladajuće koalicije dobio je i Predlog Zakona o turizmu i ugostiteljstvu.

Takođe sa 41 glasom izglasan je Prijedlog zakona o državnim službenicima i namještenicima, kao i Zakon o lokalnoj samoupravi. Prihvaćene su i dopune Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.