Evo kako mobilni telefon utiče na odnos supružnika
Ilustracija

Evo kako mobilni telefon utiče na odnos supružnika

Prema mišljenju stručnjaka, u telefonima se bukvalno kriju tajne o našem braku.

1. Koliko često zovemo svog partnera ili mu šaljemo poruke pokazuje je li nam brak svakodnevno na listi prioriteta.

Bez obzira na prirodu posla, najjači parovi uvijek nekako pronađu načina da se jave jedno drugome kroz dan čak i kada im je raspored prenatrpan. Čak i kratke interakcije pomažu parovima da njeguju povezanost, a stručnjaci upozoravaju da je za kvalitetan bračni odnos svakodnevna komunikacija neophodna.

2. Skrivanje telefona upućuje na nedostatak iskrenosti i povjerenja u braku. 

Ako partner tajno uvijek čuva telefon uz sebe, ne dozvoljava da mu se približimo i nervozan je ako se to dogodi – vjerovatno nešto skriva. Nema drugog objašnjenja za ovu pojavu. To ne znači nužno da je u pitanju preljuba ili druga osoba u njegovom životu. Tajnovito ponašanje upućuje na veliki nedostatak povjerenja koje može proizaći iz raznih trauma i neriješenih problema. 

3. Fotografije su često dokaz jesmo li zaista prisutni u svom braku.

Neke osobe u potpunosti izbjegavaju čuvanje privatnih fotografija na telefonu. U tom slučaju sasvim je normalno da ne posljeduju ni fotografiju svog partnera ili partnerke. Međutim, ako naš partner na telefonu ima nekoliko foldera s fotografijama svojih prijatelja i drugih članova porodice, a među njima nema mjesta za naše fotografije – nešto ipak ne valja. Ponekad nismo ni svjesni da umjesto glavne uloge u nečijem životu igramo onu sporednu. U tom slučaju potrebno je više komunicirati s partnerom kako bismo shvatili zašto se to dogodilo i kako jedno drugome opet možemo postati prioritet u životu.

Zadovoljna.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.