Uključiti ova četiri proizvoda u ishranu ako sjedite dok radite
Ilustracija

Vodite računa o zdravlju

Uključiti ova četiri proizvoda u ishranu ako sjedite dok radite

Prije ili kasnije sjedenje na poslu negativno će se odraziti na vaše zdravlje. Malo se krećete, sjedite u nepravilnom položaju, smanjena je fizička aktivnost, konzumirate nezdrave grickalice itd.

Da biste uvijek bili zdravi i harmonični, neophodno je uključiti određene namirnice u ishranu. Prema dietetičarima, ove namirnice su idealne za one ljude koji imaju posao na kojem sjede dosta vremena.

Jaja i zeleniš

Jaja i zeleno povrće sadrže vitamine A, E i lutein. Oni će pomoći u održavanju vida, ubrzavanju metabolizma, a takođe će uticati na lijepu figuru.

Đumbir

Đumbir nije samo najbolji u ubrzavanju metabolizma i sagorijevanju masti, već takođe poboljšava zaštitna svojstva tijela. Nutricionisti savjetuju da uključite đumbir u zimskom periodu, kada je veća vjerovatnoća da dođe do infekcija i bolesti. Đumbir se može dodati čaju ili se koristiti kao začin.

Čokolada

Čokolada - nije neprijatelj vašeg zdravlja, ako kupite kvalitetan proizvod i ne jedete je za doručak, ručak i večeru. Čokolada savršeno stimuliše aktivnost mozga, a takođe usporava proces starenja u tijelu.

Jagode

Jagode poboljšavaju stanje kože, a takođe su i izvor vitamina C. Pored toga, američki ljekari kažu da proizvodi u kojima možete naći mnoštvo vlakana (bobice, ovsena kaša) štite organizam od pojave karcinoma.

Za ljude koji rade sjedeći, ljekari savjetuju da smanje potrošnju crvenog mesa. Ne samo da negativno utiče na kardiovaskularni sistem, već i povećava rizik od problema sa pritiskom.

Ženski magazin

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.