Nikšićani sprovedeni u ZIKS zbog počinjenih krađa

Nikšićani sprovedeni u ZIKS zbog počinjenih krađa

Nikšićka policija uhapsila je četiri lica iz tog grada, R.P. (34), S.K. (24),P.J. (35) i M.P. (50) zbog sumnje da su počinili krađe.

Nikšićanin R.P. (34) je, kako se sumnja, od 18.11. do 20.12.2017. godine na štetu Uprave za imovinu, „AD Koni konfekcije“ i firme „Pjastera“ otuđio podzemni kabl dužine 105 metara, više bakarnih kablova, elektrokablove od instalacija, elektrokablove za napajanje šivećih mašina, aluminijske žice i reflektore, saopštila je Uprava policije.

-O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se R.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo krađa. Nakon saslušanja državni tužilac je donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću. Sudija za istragu je nakon saslušanja odredio pritvor za R.P. nakon čega je on sproveden u ZIKS - navodi se u saopštenju.

Njegov sugrađanin S.K. (24)  je, kako se sumnja krađe počinio na štetu dva fizička lica i jednog taksi udruženja. Prema informacijama iz policije, on je osumnjičen da je otuđio više komada bijele tehnike, ručni i baštenski alat, veću količinu aluminijskog lima i kutiju sa pazarom.

"Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen vlasnicima. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću koji je naložio da se S.K. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela, a nakon saslušanja licu je određeno zadržavanje do privoda sudiji za istragu koji mu je odredio pritvor i S.K. je sproveden u ZIKS", stoji u saopštnju policije.

Nikšićani P.J. (35) i M.P. (50) sumnjiče se da su počinili krivično djelo teška krađa na štetu firme „Fidelis“.

Oni su kako se sumnja 21. decembra provalili u podrumske prostorije ove firme i ukrali veću količinu raznih rezervnih djelova mašina marke „Unitas“.

"Rezervni dijelovi su pronađeni i  vraćeni vlasniku. Državni tužilac u ODT u Nikšiću je naložio da se P.J. i M.P. liše slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa i nakon salušanja im je odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu. Sudija za istragu je za ova lica odredio pritvor nakon čega su oni sprovedeni u ZIKS", zaključuju iz UP.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.