Pritvor direktoru “Puteva Srbije” zbog nesreće u kojoj su poginule dvije osobe
Izvor: Novosti

Pritvor direktoru “Puteva Srbije” zbog nesreće u kojoj su poginule dvije osobe

Viši sud u Valjevu odredio je pritvor do 30 dana Z. S. (56), izvršnom direktoru Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, osumnjičenom da je odgovoran za saobraćajnu nesreću u kojoj su 12. novembra, oko četiri časa, dvije osobe poginule, a jedna teško povrijeđena.

 U Stublenici kod Uba “mercedes” njemačkih tablica udario je u betonsku barijeru na dijelu Koridora 11, koji nije pušten u saobraćaj.

Izvršnom direktoru “Putevi Srbije” određen je pritvor zbog teškog djela protiv bezbjednosti saobraćaja. U redovnoj proceduri, podnijeta je krivična prijava i protiv Z. D., direktora JP “Putevi Srbije”, osumnjičenom za isto djelo, pišu Večernje novosti.

Na licu mjesta poginuo je suvozač M. J. (70), a Z. Č., koji se nalazio na zadnjem sjedištu automobila, povredama je podlegao u valjevskoj bolnici. Vozač M. S. (68), bio je teško povrijeđen. Do nesvakidašnje saobraćajne nesreće došlo je kada je “mercedes” u Nepričavi sa magistralnog puta M-4 ušao na petlju Koridora 11, gdje je saobraćajni znak ukazivao da je put otvoren, te je nastavio vožnju ka Beogradu.

Automobil je udario u betonsku barijeru na kraju autoputa, na dijelu ubske opštine, pomjerio je i sletio u četiri metra dubok jarak, podsjeća beogradski list.

U Nepričavi, na uključenju na petlju Koridora 11, duže vrijeme bila je pomjerena jedna od betonskih prepreka, koje sprječavaju ulazak vozila na taj do autoputa Beograd – južni Jadran, koji je kompletno završen, ali nije pušten u saobraćaj. Ta dionica, duga 12,5 kilometara, naime, još nije povezana sa drugim djelovima Koridora 11, koji su u izgradnji. 

Na putokazima, na magistralnom putu M-4, u Nepričavi, postojale su i oznake da se tu nalazi uključenje na Koridor 11 ali su bile precrtane, kako bi vozači znali da autoput ne funkcioniše. Međutim, široke trake vremenom su se – odlijepile, pa su putokazi, koji su posle nesreće uklonjeni, djelovali kao da su važeći, navode Novosti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.