Budućnost predstavila novog trenera Vladimira Vermezovića
Foto:Anadolija

Pojačanja podgoričkog kluba

Budućnost predstavila novog trenera Vladimira Vermezovića

Čelnici Fudbalskog kluba Budućnosti iz Podgorice danas su predstavili novog trenera, sportskog direktora i prvo pojačanje za nastavak sezone. Novi trener „plavih“ je beogradski stručnjak Vladimir Vermezović, koji je sa klubom iz Podgorice potpisao ugovor na 18 mjeseci.

Vermezović je najveće trenerske uspjehe imao sa Partizanom, kojeg je vodio u dva navrata - 2004. i 2005, te 2012. i 2013. godine. On je na predstavljanju poručio da je cilj da Budućnost bude ono što je nekada bila.

„Kada sam igrao, ovo ovdje je bilo najteže gostovanje. To znam iz ličnog iskustva. Budućnost je veliki klub“, kazao je Vermezović.

On je istakao da su uslovi za rad u Budućnost dobri.

„Ništa ne može da se uradi preko noći, ali mislim da sa talentom i radom ćemo napraviti sistem koji će da traje. Ovo je sasvim lijepa priča i nadam se da će imati lijep završetak. Svjestan sam šta me čeka, Budućnost ima dobru podlogu, čuo sam da ima vjerovatno najkvalitetniji tim u Crnoj Gori“, rekao je Vermezović.

2017122822780408929311467Web

Cilj da Budućnost bude ono što je nekada bila

Nakon jesenje polusezone, Budućnost za vodećom Sutjeskom zaostaje 13 bodova. Međutim, novi trener Budućnosti obećava borbu do kraja.

„Prednost Sutjeske je velika, ali fudbal je čudna stvar. Mi ćemo uraditi sve da stignemo Sutjesku, imamo i kup. Trudićemo se da isforsirsmo što više mladih igrača“, istakao je Vermezović.

Budućnost je danas predstavila i novog sportskog direktora, kao i prvo pojačanje za nastavak sezone.

Novi sportski direktor je Risto Lakić, bivši fudbaler ovog kluba, za koji je odigrao preko 150 utakmica. Iz podgoričkog kluba je stigao do mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore i seniorske reprezentacije Crne Gore, a ostvario je i transfer u Partizan. U prvom dijelu ove sezone bio je sportski direktor Iskre.

U nastavku prvenstva Budućnost će biti jača za Petra Grbića (29), nekadašnjeg crnogorskog reprezentativca, koji je igrao u mlađim kategorijama Budućnosti, ali nikada nije dobio šansu da debituje za prvi tim. 
Grbić je igrao za Mladost i Mogren, put ga je vodio u Grčku (Olimpijakos, Levadiakos), Srbiju (Partiazan, OFK Beograd) i Tursku (Akišar). 

Novi trener „plavih“ Vermezović danas je kazao da postoji mogućnost da dres Budućnosti obuče i Simon Vukčević, bivši reprezentativac Crne Gore i nekadašnji fudbaler Partizana i Sportinga iz Lisabona. Upravo je Vermezović bio trener Vukčeviću kada je vodio beogradski Partizan. 

Izvor:Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.